Reggeli Rituálé 2020-12-29-én

MOTTÓ: IGAZ-HAMIS?
 
Ma megint MINDEN nagyon EGY-irányba mutat!
Ilyenkor nagyon fel tudok lelkesedni és csak úgy zizegnek a billentyűk az ujjam alatt, no meg ezzel arányosan vágtatnak a gondolatok is a fejemben... csupán a madzagvéget kell jól a kezemben tartani, hogy ne csússzon ki írás közben ...
Igaz vagy hamis?
Hányszor játszottuk gyerekkorunkban?
Ha TUDTUK a megoldást, azonnal rávágtuk a helyes választ.
Na de ha nem? Akkor mire hagyatkozhattunk? A MEGÉRZÉSünkre!
Amit sokszor felülírt az ELMÉNK...és ilyenkor menetrendszerűen vágtuk rá a rossz választ a kérdésre, aztán csapkodtuk a homlokunkat, hogy „én hülye, pedig "tudtaaaam!!"
Az ELSŐ GONDOLAT....
És már helyben is vagyunk.
 
Miben és hogyan jelentkezik az ÉRZÉKELÉS?
Az ELSŐ gondolatban.
Hogyan tudjuk kiszűrni a borsót a lencse közül, azaz a sok hazugság tengerében megtalálni az igazságot?
Egy darabig visz minket a tudásunk, de ha megáll a tudomány, akkor bizony NEM az ELMÉVEL tudunk tovább lépni, hanem megintcsak mivel? Igen, a szokásossal: a SZÍVÜNKKEL!
Magyarul: a RÁ-ÉRZÉSSEL.
Ezt aztán az ELME később adatolásokkal, bizonyítékokkal IGAZ-olni tudja, de az elsődleges mindig a MEGÉRZÉS.
Nem véletlenül akarják mindig EZT ELNYOMNI bennünk, a TISZTA ÉRZÉKELÉST!
Mintegy fertályórája volt egy riport egy (természetesen) amerikai ARCOLVASÓ MESTERREL. (A nagybetűk nem véletlenek..khmm).
Ő, az 1300-as évekig visszanyúlóan mindent elolvasott, ami fellelhető e témában, és erre végtelenül büszke is. Khmm...
Itthon is van olyan asztrológus, aki megtanult mindenféle asztrológiát, a nyugatitól a kínaiig és ami még e kettő között fellelhető, aztán mire megy vele? Csupán azt az egyet nem teszi meg, ami pedig foglalkozásából adódóan kötelező lenne: FELNÉZNI az égre. Mivel nem teszi, ezért nem hagyja magát a TÉNYEKKEL SEM megtéveszteni. Tehát? Mit ér a rengeteg tanult tudás??
A MEGTÉVESZTÉS tudása? Igen, pont annyir, amiről szól..
Az „arcolvasó mesterguru” olyan rizsát vágott le és olyan „neszesemmifogdmegjól” szintű riportot adott, hogy a hányinger kerülgetett. Ha hányinger, akkor pedig bejelzett a SZŰRŐM!!!
„Azuram” lelkesen hangosította fel a rádiót, gondolván, engem érdekel.. Valahol igen, már csak a „guruság” miatt is, mert „harapok” e jelzőre. És már kihegyezett fülekkel figyelek.
Mit mondjak, MEGINT nem csalódtam...a fennakadásomat illetően..
Miről szólnak a mostani idők??
MINDENKIRŐL LEHULL A LEPEL!
Leginkább a gurukról....
 
Egyébként pedig pontosan az 1300-as évektől fellelhető összes arcelemzés miatt hajítottam félre az összes „tan”-könyvet, mert épp tanítás közben TUDATOSODOTT bennem, hogy nem vagyok hajlandó ezeket a baromságokat megtanítani - mert mindegyikban fellelhető a HASÍTÁS SZELLEME!!! És természetesen a NŐK végtelenül aljas lekicsinylése, lealázó minősítései... Nos, akinek az ilyen tanok képezik a „mindent”, ott megintcsak az ELME dolgozik és rakja a mozaikokat össze – a MEGÉRZÉSEK HELYETT.
De leginkább ELLENÉBEN!!!
Ezt a riportot aztán követte egy másik, amelyben immár egy magyar testbeszéd elemző beszélt. Ő is elmondta, mennyire fontos az első benyomás. Meg az első megszólalás. Amivel teljesen egyet is értek. Aztán elkezdte taglalni a FELVETT beszédstílusokat, testbeszédet.. stb..stb.. Gyakorlatilag miről beszélt?
A MEGTÉVESZTÉS TUDOMÁNYÁRÓL!!
Mondtam is „azuramnak”: látod? Ha az emberek ALAPVETŐEN nyíltak lennének és EGYMÁS SZEMÉBE NÉZNÉNEK, minderre SEMMI szükség nem lenne!!! Erre felelte „azuram”: de ilyen világban élünk, ennek a szabályaihoz kell alkalmazkodni.
Nos, RÉSZBEN igaz. De CSAK részben.
Ugyanis mindenkiben ott van, rezeg a MAG-ával hozott MÉRTÉK és M-ÉRTÉK-M-ÉRŐ, amihez IGAZ-odnia KELL(ene).
Ha nem teszi, majd elszámol TEN-MAG-ával élete végén. Ez meg már nem biztos, hogy olyan KELL-emes lesz...
 
M-ÉRTÉK, ÉRTÉK..
Miért az „M”? Az „M”betű mindenben a M-AGOSABB hatás jelölője. Az ÁTVÁLTOZÁS betűje.
Nem véletlen, hogy a MA-MA, mint a MINDENSÉG ANYJA (vagy AKARATA) is M betűvel kezdődik.
Létünk folyamatos M-ozgásban van és állandóan változunk.
Ahogy a KÖR-ülmények IS.
Mi a változás célja és MAGja?
A TUDATOSODÁS!!!
Most nekem lehet szegezni, hogy dejszen én mindig azt mondom: a körülmények adottak!
IGEN. AZOK. Mert KÖRBE mennek. Korszakok követik egymást.
De a KÖRÖN BELÜL a korszakok, ha követik egymást, akkor VÁLTOZNAK is. Ternészetesen VAN KI-JÁRAT és KI-ÚT - de ennek vannak az EGY-ÉN-t illetően feltételei.
Amikor „LE”-születünk, akkor beleszületünk egy korszakba.
Annak is egy IDŐ-SZELETÉBE. Amit lineárisnak élünk meg.
Ez ADOTT számunkra.
De ez az időszelet is mozgó és változó, akár mint egy folyam, és mi a folyammal együtt úszunk.
ÉLETÜNK célja, feladata: a minket körülvevő eseményekBŐL, történések mentén RÁLÁTNI az életet, az EGY-ÉN életét működtető ISTENI erőkre, összefüggésekre. MEGÉRTENI a MŰKÖDÉST a TAPASZTALÁS által TUDATOSODVA.
A tudatosság adott fokán már tudva tudjuk, hogy e téridőt egy HÁRMASSÁG RENDJE működteti: a SZELLEM-LÉLEK-TEST EGY-sége, ezek HAR-monikus összHANG-ja és működése. Ezt nevezzük EGÉSZ-SÉGnek. Ez az egészséges ÁLL-apot.
Az egészséges, harmonikus állapot csak akkor maradhat egészséges és harmonikus, ha IGAZSÁGRA ÉPÜLŐ. Minden egyéb TORZULÁSHOZ vezet.
A hazugság TORZÍT minden téren.
Ami pedig torzul, az ELHANGOLÓDIK, ami elhangolódik, az hamisan cseng. ROSSZUL SZÓL...BE-TEG-gé tesz.
A HAMIS csengést, a hamis szót, jó esetben ÉRZI a fülünk..
Jó esetben. Ha nem tompult el..
Az arcdiagnoszta, a testbeszéd-mester egyaránt egyet hagyott ki a tudományából: az IGAZSÁG és a TISZTA ÉRZÉKELÉS fontosságát. Lehet például bárkinek gyönyörű, szabályos, harmonikus az arca – ha a TEKINTETE üres és zavaros, akkor ott bizony NINCS se lelkesedés, se LÉLEKERŐ, se szellemi tisztaság.
A szem micsoda? LELKÜNK TÜKRE.
Ez az egyetlen szervünk, ami nem tud hazudni.
Tulajdonképp ELÉG lenne minden esetben a MÁSIK szemébe nézünk és HA JÓL működik az érzékelésünk: máris KÉPBEN vagyunk!
Az összes többi részlet, mint orr, ajak, szemöldök, fül, áll, haj, arcforma stb..csak TAGOLÁS. CSAK magyarázata – vagy épp FÉLRE-magyarázata - az ELSŐ benyomásnak.
Ma a guruk „mesterien” alkalmazzák a 3 bólintás elvét:
bevezetőnek elmondanak 3 olyan igazságot, melyről alapból ÉREZZÜK és tudjuk is, hogy igaz, ezért kellően belelkesedünk, rábólintunk, ÖSSZ-HANG-ba kerülünk az előadóval, majd a 4-ik témánál már úgy kajáljuk be a hazugságot mint annak rendje.
Máris foglyokká váltunk, mert az érzékelésünk bedugult.
EL-HANG-olódott!
„Megetettek”! Beleragadtunk a guru ragacsos maszlagába.
Innentől aztán már IDŐ és TAPASZTALÁS kérdése, hogy kiszabaduljunk a mocsárból és újra LÁSSUNK, KÉP-ben legyünk TEN-MAG-unkat és a megtévesztéseket illetően.
Nos, ma hasonló ÉLMÉNYEKben, megélésekben lehet részünk. Figyeljünk, MIKOR jelez be a MEGÉRZÉSünk, és arra is, mikor lép működésbe az ELME a maga magyarázkodásaival – a megérzésünk ELLENÉBEN!
Az érzékelés ugyanis mindig kiabál: Vigyázz!! Hamis a baba!!
De az elme meg tudja magyarázni, miért nem az...
Ha már érzékelés, és annak kifinomult működése, akkor vajon ki lehet napunk kísérőangyala?
Igen, nem más, mint HANIEL, az érzékenység, a HOLD angyala.
Egyébként ha valaki korán kel, mint én ma a szomszéd kutyájának köszönhetően, akkor láthatja a lenyugodni készülő majdnem teliholdat és merenghet vele egy kört, ami bizony finomíthat az érzékelésén...