Reggeli Rituálé 2020-04-25-én

Reggeli Rituálé 2020-04-25-én

Az ütősebb mondanivalót a weboldalra, azaz ide is bemásolom, hogy adott esetben könnyen visszakereshető legyen. 

Így a mai is.... aminek úgy érzem, ez lesz az első nekifutása és majd folytatása következik...

MOTTÓ: TISZTA FELFOGÁS

Ma „rövidített” Rituálét csináltam, mivel a „Teremburán” annyira erőteljessé kezd válni a Nap és Urana együttállása, hogy ennél „több és magasabb” üzenet nincs.
A Nap naprendszerünk központja, ő a „vezérlő elv”. URANA, vagy UR-ANU (a görög záradék nélkül, mely mindent „elkanosít”), pedig a legmagasabb, u.n. „messianisztikus” szellemi tudás őrzője. A KOZMIKUS emlékezet.
Ráadásul mindkét égitest most épp a KOS csillagkép fejénél áll, ami nem más, mint a „Megújuló Szellem” jelölője.
Az újrakezdésé. Ez a „TAVASZ” – az új élet kiserkenésének a helye. Hol indul mindig az Új élet? A SZELLEMBEN...

Szerintem mindenki érzi most a változó "szeleket" – és mindenki be is vonzza magának azokat a dolgokat, helyzeteket, tanítókat, mondatokat, könyveket, melyek MOST KIEMELIK a hétköznapokból és ÁT-FORMÁLJÁK a gondolkodását és meghozzák a válaszokat.

Velem ma 3 idézet jött szembe, még reggel, amin „megakadt” a szemem egy régebbi álmomat keresve a feljegyzéseim között:
1.
“Két dolog elpusztíthatatlan a földön: az IGAZSÁG és a SZERETET (Bauer Barbara: 200 éves szerelem)”
2.
Majd az alábbi önvallomás, egy "látó (színházas) álom" után – ami szerintem sokakban lejátszódik mostanság:

„...újra megrázott, átjárt EGY-ben annak az érzete, hogy nincsenek véletlenek. Hogy mindig minden akkor és úgy történik, ahogy az meg vagyon írva. De, hogy TE fel vagy-e készülve rá, tehát a TE "hogyan"-od, minőséged rendben
van-e, "ott vagy-e a SZEREN"- na az az EGY az, ami rajtad múlik. És ekkor újra éltem és újra láttam az emberi lét vakságát. Újra éltem és újra láttam, micsoda kitüntetés ITT MAGYARnak lenni! Ezt a nyelvet beszélni! Mert ez az az eszköz. "ÉSZ"-köz, melyet ajándékba kapsz a teljes értelem-érzelem, mint elemek összekapcsolásához a SZER-ELEM-mel a hátterében. És szinte fáj az emertömegek vaksága, fáj a tehetetlenség. Hogy Te, aki magadról azt hiszed, hogy látsz - hogy még te sem látsz!! És hogy egy ekkora katarzisélmény, melyet leírni sem tudsz, nem hogy úgy átadni, hogy érezhető is legyen, tenmagadat hova repít, egy olyan lényt, lelket, aki meri magáról azt állítani, hogy tud valamit. Igen... csak "valamit"…. És hogy minden nap készen KELL állni arra, hogy BE TUDD FOGADNI, ami a TIED. Ami jön. Amit adott pillanatban nehzéségnek érzel - de az is egy ajándék. Csupán azért nehézség, mert VAK vagy...”
3.
A napi penzum, a Kék vér gyermekei III-as kötetéből:

„Láss a láthatón túl – hangzik a földi tanulóprogram. (..) a mai ember hamarosan megcsömörlik a láttatott világ negédes csábításától, a fogyasztástól az egyre értelmetlenebbé váló lététől. Minél jobban feszíti a világ üzemeltetője a húrt, annál nagyobbat fog visszaütni. (...) Épp ezért nem izgulok soha – mert metafizikailag amúgy is értelmetlen) a világ sodrásán, mert mélységesen átérzem: tényleg minden úgy van jól ahogy van. A „rossz” az egyik legeerősebb hajtóerő gyémántunk, magunk, csiszolására”.

Ezt Ágnes 2015-ben írta.
És MA érezhető a bőrünkön....
Jómagam mindehhez még hozzátenném: metafizikailag valóban értelmetlen bármin is aggódni, mert ugyebár „színház az egész világ és színész abban minden nő és férfi” – mert a SORS, a „JÁTSZÓTÉR és a JÁTSZMA ADOTT.
Mindig és mindekor EGY feladata van az ide érkező EMBERNEK: tenMAGából az ISTENT kihozni.
Aki tudatában van kozmikus, azaz isteni mivoltának, eredetének, az RENDben van, az a SZER-ELEMben működik, tehát TELJES. TISZTA.
De vajon mennyien mondhatjuk el ezt magunkról?
Ha úgy látjuk, még nem tartunk itt, akkor van mit csiszolni MAG-unkon. Jobban mondva:. EMLÉKEZNÜNK eme minőségünkre.

Emlékeztetni pedig kik tudnak? A TANÍTÓK! Az uranai minőségek..
Ez mindig egy érzékeny terület és téma, mert van belőlük rengeteg. Az iskolában IS, meg az életben IS.
Igazából mindenki és mindig és mindenhol tanítja a másik embert – de akik szakmaszerűen „űzik” a feladatot, ott ugyancsak érdemes megnézni: „Istenember” szinten tanít-é?? De leginkább, ÚGY ÉL-E???
„Egy valódi tanító SOHA nem adja meg – HELYETTED!!! – a válaszaidat, tekintve, azok értelemszerűen nem a te válaszaid lennének. A valódi tanítók abban segítenek, hogy TE MEGTALÁLD a SAJÁT VÁLASZAIDAT. De csak HA AKAROD!! (..)”

Most, a felismerések idején a TISZTASÁG egyik jelölője a felszabadult ÖRÖMÉRZET. Mert az ÉLET, a LÉT MAGA nem siralomvölgy. Ez egy káprázat, amit valakik megfestettek... Az LÉT ÖRÖMe az ÖRÖM maga. A SZER.

Mindehhez KI MÁS is lehetne napunk kísérőangyalunk ha nem URIEL, a TISZTA FELFOGÁS angyala...