TISZTÁZZUK!

 Manapság a spirituális világban széltében-hosszában elterjedt az a nézet, hogy "jóslásért" NEM ILLIK PÉNZ KÉRNI! Sőt!! Még tovább mennek: GAZEMBER az, aki egy "istentől kapott adományáért" pénzt mer kérni!! Hozzátéve: anno a táltosok, a jósok sem kértek soha ellenszolgáltatást, ha valaki segítségért fordult hozzájuk. Mert nem TEHETTÉK!! Hmmm....

Belegondolt már valaki egyáltalán ennek a kijelentésnek a végtelen aljasságába??? És felelősséghárításába??? És a butaságába???? Észrevette valaki ebben a hatalmas csúsztatást és rosszindulatot???

Kérdezem én: a jósokon kívül senki nem kapott semmiféle tehetséget az Istentől?? Vajon miért nem bocsátja ő is ingyen a tudását mások javára??

A JÓS abban jó, hogy lát. Működteti az érzékelését. Mások JAVára. De lehet, füvet kaszálni meg nem tud. Ergo, neki szüksége van egy tehetséges emberre, aki JÓL tud füvet kaszáni. JÓT ÉS JÓL. De mi van akkor, ha a kaszásnak nincs szüksége jóslásra?? Akkor miben nyer ellenszolgáltatást az elvégzett munka?

Tisztázandó, de nagyon: MINDEN EMBERBEN MEGVAN A JÓSLÁS képessége. CSAKHOGY!! Valamikor valakik elhülyítették az EMBERT és "kidumálták" belőle ezt a képességét, átruházva egy 3-ik személyre. Miért?? Hogy irányíthatóvá váljon. Hogy ne higgyen tenmagának, megérzéseinek, sugallatainak. Csak azt higgye el, amit lát, amit érzékel az 5 érzékszervén keresztül. Meg amit mondanak neki! Ha meríteni mer a saját 6-ik érzékszervéből, az már "sátáni", tehát pusztítandó!! Az már boszorkányság! Bezzeg amit a "hivatalosan felszenteltek" állítanak, mondanak, azt el KELL fogadni készpénznek.. És ha a sugallat mást mond? Ja, nem elfelejtendő: a "felkentek" természetesen busásan megfizetteték a SEMMIT!!

A régi időkben, míg nem létezett a pénz, árucsere formájában elégítették ki az emberek az igényeiket. A pénz szenzációs találmány, hisz mint semleges csereérték, tökéletesen lehetővé teszi azt, hogy mindig azt szerezzük meg, amire szükségünk van. Most eltekintve attól, ki milyen célra használja a pénzt és ki milyen minősítéssel ruházta fel és "nevezi piszkosnak". Ne feledjük: aki ördögöt kiált, azért kiáltja, mert Ő látja!! Akinek piszkos a pénz, azért piszkos, mert NEKI piszkos, tehát neki van baja vele!!

A "lebutított Embert" minden korszak tudatosan  tartja lebutítva. Még az u.n. "mesterek" is. Tisztelet azon kivételeknek, akik nem tenmagukat a középpontva téve igyekeznek a hozzájuk fordulókat RÁVENNI arra, hogy SAJÁT MAGA tegyen lépéseket saját maga fejlődése érdekében!

Az igazi tanítók célja és tevékenységének magva hogy úgy adják át a tudásukat, hogy az ÉLŐ legyen a másik emberben. Azaz a MÁSIK ember fordítsa azt tenmaga állandó és fáradhatatlan épülésére!! Aki nem így cselekszik, lelke rajta. De a tanító azért tanít, mert ABBÓL ÉL!! Neki kötelessége "felkoptatni az állát" egy olyan világban, amikor mindenhez pénz ellenében lehet hozzájutni?? És ha gyereke van és családja is? Őket ki tartja el? Ki fog nekik rezsit, élelmezést, iskoláztatást fizetni??? Arról nem is beszélve, hogy ha valaki korrektül teszi a dolgát, akkor adófizetési kötelezettségei is vannak... Márpedig a korrektség alapállás.

Egy JÓS feladata, hogy átadja azt a IO-t, amit LÁT. Akár "élőben", akár kártyákon és egyéb "ész"-közökön keresztül. Neki ehhez van adottsága, tehetsége. Akkor neki MIÉRT IS NINCS JOGA ellenszolgáltatást kérni a munkájáért????  Másnak lehet a maga tehetségét pénzre váltani??

Gondolkodjék el mindenki azon, ha a saját tehetségét nem tudná "pénzre váltani", hogyan élhetne meg?? Egyébként miért kapta volna a tehetségét??... Nem azért, hogy ABBÓL éljen meg a lehető legjobb tudása, a lehető legjobb szándéka  és a lehető legmagasabb minőség SZER-INT?? Miért csak a jósoktól várjuk el, hogy tehetségüket szórják? Mintha nekik nem kellett volna tanulni hozzá? Időt, energiát nem kímélve??? 

Tulajdonképp aki LÁT, elküldhetné a hozzá fordulót, hogy menj fiam isten hírével, megkaptad a tehetségedet, tanuld meg használni. És pont. Mit szólna hozzá a segítséget kérő??

Nem vagyok hivatott a szélhámosokat és pénzlehúzókat sem minősíteni, sem kritizálni. Ha valaki a csapdájukba esik, minden bizonnyal megszolgálta valahol. Minden szakmának, tevékenységnek megvannak a "zsoldosai". Ahogy vannak JÓ lelkű emberek és vannak mindenre kapható "zsoldosok". 

JÓT, JÓL és MÉRTÉKKEL.

Erre kellene mindenkinek a MAGA életében koncentrálnia, a maga tehetségének a tudatában!