Reggeli Rituálé 2018-04-11-én

MOTTÓ: TANULÁS ÉS TANÍTÁS

Ha a kezdet mindig meghatározó, akkor ma megint olyan napnak nézünk elébe, amikor minden egybevág a „véletlenek” okán – természetesen ha van hozzá érzékelésünk, hogy ezt fel is ismerjük!

Reggel nekiülve a Rituálénak azon meditáltam, mivel is indítsak. Ahogy válogattam a kártyák között, a kezemben "bent ragadt" az Arkangyalok kártyacsomag. És társult hozzá egy olyan érzet, hogy legyen ez az első „hang”, a többivel pedig várjak egyelőre.

Meg is érkezett ZADKIEL, a Tanulás és Tanítás angyala.

Hmmm... gondoltam, jó felütés 🙂! Majd nekiültem reggelizni és ahogy mindig is szoktam, közben olvasni. Most épp Donald Walch „Beszélgetések Istennel” c. könyve van soron. És mit ád a Jóisten: ahol kinyitottam, olyan gondolatok jöttek szembe velem, melyek aktualitása felett nem lehet elsiklani! Hát ezért éreztem, hogy várjak még! Mert ma nem a kártyák adják a nap lényegi üzenetét! 

Tanulás és tanítás: mindig kézenfogva járnak. Ami nekem tanulás az másnak tanítás (lehet), ha tovább adom. Természetesen visszafele is igaz. Így segítjük egymást előre utunkon.. Minderre a mai nap számmisztikája is rásegít, hisz a 11 épp a Te és ÉN viszonyáról szól. Az áramlásról. Legyen szó gondolatról vagy érzelemről, vagy fizikai szintű adás-kapásról.

Az égi mezőkön mostanság a magyarok számára hegyeződik ki egy nagyon fontos konstelláció, mely pontosan a tanulás-tanítás, a mély tudás és bölcselet erejére int: a magyarok bolygója, a Jupiter és a legmélyebb átalakító erő, az érzelmek bolygója, a Plútó között egyre erősebb a szintézisbe hajló kapcsolódás.. Erre a konstellációra lehet idézni: „ébredj ember mély álmodból, megszabadulsz rabságodból...”

Vasárnap óta nincs el-és megnyugvás. A tudatos nyugtalanságot szítóknak ajálnom merengésre:

„...Az Első Törvény, hogy lehetsz, tehetsz és elnyerhetsz bármit, amit el tudsz képzelni.

A Második Törvény, hogy azt vonzod, amitől rettegsz.

Az érzelem a mozgásban lévő energia.

Ha energiát mozgatsz, azzal hatást hozol létre.

Ha elegendő energiát mozgatsz, akkor anyagot teremtesz.

Az anyag végső soron afféle energiasűrítmény. Ha elég hosszú ideig kezeled bizonyos meghatározott módon az energiát, akkor anyaghoz jutsz. Minden Mester tisztában van ezzel a törvénnyel. Ez a mindenség alkímiája; minden élet titka. 

A gondolat a színtiszta energia.Minden valaha volt és valaha lesz gondolatod teremt.

A gondolatod energiája soha nem enyészik el. Soha.

Elhagyja a lényedet, és örökké terjedve kifelé tart a mindenségbe.

A gondolat örökkévaló.

Minden gondolat megsűrűsödik; minden gondolat találkozik más gondolatokkal az energia hihetetlen útvesztőjében. Kereszteződnek és összefonódnak, hatnak és visszahatnak, az elmondhatatlan szépség és hihetetlen összetettség örökké változó mintázatát alkotják.

Az energia vonzza a hasonló energiát, és (egyszerűsített megfogalmazással) afféle „energia-csomó"-t képeznek. Amikor elegendő hasonló természetű „csomó" keresztezi egymást, „összeragadnak" (hogy egy másik egyszerű kifejezést használjunk). Felfoghatatlanul hatalmas mennyiségű „egymáshoz ragadt" energiára van szükség az anyag képződéséhez.

De az anyag végső soron a tiszta energiából alakul ki, és létrejöttének ez az egyetlen módja.

Ha egyszer az energia anyaggá válik, nagyon hosszú ideig anyag marad - hacsak nem zavarja meg a szerkezetét egy ellentétes, vagy másféle energiaforma.

Ez a másféle energia hatással van az anyagra, végső soron mintegy „feldarabolja" az anyagot, és felszabadul a tiszta energia, melyből összeállt. 

Ezek után bizonyára jobban érted, miként működnek együtt a hasonló lelkületű emberek, hogy megteremtsenek egy kedvezőbb valóságot.

Amikor egész társadalmak gondolkoznak egy bizonyos módon, gyakran elképesztő dolgok történnek - és nem szükségszerűen kívánatos dolgok. A félelemben élő társadalom például többnyire - tulajdonképpen elkerülhetetlenül - létrehozza azt, amitől a legjobban tart.

Hasonlóképp, a nagy közösségek és gyülekezetek gyakran csodatévő erőt találnak a közös gondolkozásban (amit egyes emberek közös imádkozásnak neveznek).

Amitől a legjobban féltek, az sújt majd leginkább. Úgy vonzza azt magához a félelem, mint a mágnes. Valamennyi hitvallás szent iratai tartalmazzák a félreérthetetlen figyelmeztetést: ne félj. Gondolod, hogy ez véletlen ?

1 /A gondolat teremt.

2 / A félelem vonzza a hasonló energiát.

3 / Minden a szeretet.

A szeretet a végső valóság. Az egyetlen. A minden. A szeretet érzése Isten megtapasztalása.

A legmagasztosabb igazságban a szeretet minden, minden ami volt és minden, ami valaha is lesz. Ha az abszolútba tartasz, a szeretet felé közeledsz.”

Minden áldott nap egy áldott nap – csak lássuk is meg benne az áldást!❤