Mi a grafológia? Írásképünk elemzése.

Ha nem áll előttünk egy ember, nem ismerjük személyesen, de van tőle egy kézzel írott névjegykártya vagy egy levél, egy jegyzet - ki tudjuk belőle olvasni, milyen ember. Nyomtatott betűkkel ír vagy folyamatosan? Szépen tagolja a szavakat, vagy összemossa? Hogyan néz ki egy általa írt levél? Milyen a formája? Tiszta, középen elhelyezett? Hol van a megszólítás? No és hol az aláírás? Hogyan bánik az illető a rendelkezésére álló felülettel? Betűi aprók vagy nagyok? Kerekek vagy szálkásak? Hogyan ejti az ékezeteket? Hol helyezi el az írásjeleket? Na és a legfontosabb: milyen az aláírása?

Sok-sok izgalmas kérdés, amely saját intuitív elemzőképességünket is alaposan megdolgoztatja. Nagyon de nagyon izgalmas egy íráskép kielemzése - különösen, ha a SAJÁT írásképünk megismeréséről van szó.

Ahogyan változik életünk, ahogyan változik a gondolkodásunk, a hangulatunk, az érzelemvilágunk - úgy változik az írásképünk is. Tehát komoly tükür - megintcsak NEM véletlen, hogy Amerikában már inkább a gépírást preferálják. Az írás visszahat ugyanis a jellemünkre, a gondolkodásunkra. A kézírás fejleszti az agyi funkciókat, megőrzi a gondolkodás frissességét....