1. A TAROT VILÁGA

Hogyan indult?.....

Mindig is vonzott a kártyákhoz valami mágikus vonzerő.Több alkalommal volt szerencsém kártyavetésen részt venni és minden esetben ugyanaz a titkos varázs ejtett rabul, mely  a "kártyázást" körbelengte.  Az már csak hab volt a tortán, hogy ráadásul mindig megkaptam a kártyáktól a kérdéseimre a választ!

Mindez felért egy döbbenettel, ugyanakkor egy bizonyossággal is, hogy a kártya tudása nem evilági és mindig lehet rá számítani!

Innen már csak idő kérdése volt, mikor érek meg arra, hogy mélyebben is megismerkedjeek vele.. Mármint a Tarotval....Mert ez alap: a Tarot-hoz csakis megfelelő emberi érettség, szellemiség, alázat szintjén lehet közeledni!

A Tarot beavatás. Beavatás pedig akkor érkezik az ember életébe, amikor megérett a tudás befogadására. Nem mástól, csakis tenmagától! (És erre most egy hatalmas tüsszentés érkezett bizonyosságul!)

Sajnos, a Tarot is, mint minden egyéb spirituális terület, áldozatául esett a hasítás manipulációjának: egyrészt teljesen átpolarizálták a szimbólumokat,  másrészt hímségi tartalommal töltötték fel (lsd bolygók, csillagképek). Az eredeti Tarot mára jelentősen megkurtított, hiányoznak alapvető lapok belőle, ráadásul kéretlenül összemosták a zsidó kabbalával. A kisajáítítás pecsétjeként a Tarot Nagy Arkánumának lapjait megjelölték a héber abc 22 betűjével....Miért is????

Szerencsére van jónéhány kártya, mely "szabad" - ugyanakkor csak EGYETLEN kártyát találtam, mely a mágia mind az 5 elemét tartalmazza: ez pedig a DEVA Tarot.

Azt mondtam fentebb, a Tarotból hiányoznak lapok. Igen. Dr. Kazanlár Emil, a Tarot "doyenje", kutatásai során már 2 lapot megtalált: a Rációt is az Intuíciót. Ha belegondolunk, mennyire fontos e két lap döntéseink során, joggal feltehetjük a kérdést: kinek állt érdekében ezeket a lapokat eltüntetni?.... 

Aztán vajon miért tűnt el a Víz-Tűz-Levegő-Föld elemek mellől az 5-ik elem, a FA vagy a "SZER"-elem? Azaz a Mágia ereje, mely a másik 4 elemet működésbe hozza? És miért csak egyetlen kártyaművésznek jutott eszébe, hogy minderre felfigyeljen és kártyáiba visszahozza? Pedig nem mindegy egy sorskérdezés során, hogy mikor van "felettünk égi irányítás" vagy épp mikor "küldenek" az égiek valamit a számunkra és mit....

A DEVA TAROT Triax-lapjai olyan különleges mágikus kapcsolatot adnak a felsőbb vezettetésünkkel és annyira szépek, amennyire egy varázslat szép lehet!

Ennyit röviden a kártya bemutatásáról.

Célja és használata

A bemutatás után nézzük, miért is meghatározó ÉSZ-KÖZ a tanácsadásban, a jövő lekérdezésében, döntéshelyzetekben?

Bármennyire is ambivalensnek hangzik, a kártyák legalább annyira reálisak, mint misztikusak. Ugyanis egész életünk nem más, mint realitás mögé bújtatott misztikum. Van, aki csak a realitást látja, van aki csak a misztikumot. Az élet azonban a kettő egyvelege. Amikor "véletlennek" nevezett események történnek velünk, a realitás talaján a matematika segítségével ki lehet számolni a valószínűségét. Melynek eredménye meg fog egyezni a misztikusan gondolkodó előérzetével!🙂😎

Miért dőljünk bármelyik oldalra is, amikor középen megmaradva a mindennapok szintjén kézzelfogható eredményként lehet  a misztikusnak titulált előrejelzéseket megtapasztalni? 

Legyen szó a kétségeken alapuló "jelen" kilátásainak a vizsgálatáról; egy tárgyalás kimeneteléről, a benne résztvevők indíttatásáról és (hátsó) szándékairól; egy tervezett projekt esélyeiről; gyermekünk továbbtanulási lehetőségeiről; pályaválasztásról; párkapcsolatról és az abban résztvevők számáról (van-e harmadik); várandósság kilátásairól... és még lehetne vég nélkül sorolni. Hisz a kérdések, élethelyzetek tárháza végtelen. 

De a segítség azonnali.

Nincs szükség drága és költséges "coach"-futamokra, kilátástalan és végeláthatatlan beszélgetésekre, állandó (számomra idegölő) kérdésfeltevésekre, ráadásul olyan személlyel, akit nem érzünk kompetensnek. Mert mondjuk olyan coach tart párkapcsolati terápiát, aki singli és nincsen társa....De ki van képezve.. És használja a "sorvezetőt"..

A Tarot esetében, de különösen a DEVA TAROT-nál az egész Univerzum tárháza kínálja a megoldást. Mutatja az irányokat és lehetőségeket, aminek tenmagunk is részei vagyunk. 

Egyet kell "csupán" tudni: a lapokat megismerni - és értelmezni.

Ez nagy alázatot kíván, elköteleződést, tiszta szándékot, kifinomult intuíciót és élettapasztalatot.

 

2. CIGÁNYKÁRTYA

A Tarot mellett a Cigányártya manapság meglehetősen méltatlan szerephez jutott. Bevallom, saját magam is beleléptem ebbe a csapdába, mígnem a Jósorsom egyszercsak úgy kanyarította az eseményeket, hogy "véletlenül" hozzájutottam a képen látható könyvhöz és kártyához. Pontosabban annak egy frissebb kiadásához.

Megtetszett, mégpedig azért, mert a lapok csak rajzoltak, a használójának kell kiszíneznie - ha akarja természetesen. Nos, ezen felcsillant a szemem, mivel színezni gyerekkorom óta nagyon szeretek, itt pedig a kellemest a hasznossal remekül össze lehetett kapcsolni. 

Miután hozzájutottam a könyvhöz, egy darabig hányódott a kártyával egyetemben, mígnem egyszer, ugyancsak egy "véletlennek" köszönhetően, egy kedves ismerős fel nem ajánlotta, hogy megtanít rá. A tálcát természetesen elfogadtam és gyorsított ütemben meg is tanultam. Talán mondanom se kell, hogy minden előítéletem szerte foszlott, sőt! Inkább átcsapott egy védelmező-harcos mentalitásba!

Mert ez a kártya, pontosabban maga a Cigánykártya, egyszerűen "IO"!

Értelmezését, használatát a Tarot ismerete jelentősen megkönnyíti - ami fordítva már nem annyira igaz. Ez kb olyan, hogy aki tud németül, könnyen megtanul angolul, de aki angoltudásból kiindulva szeretne németet tanulni, hááát...nem lesz könnyű dolga....

Tehát Cigánykártya....

Eredete  legalább annyira homályba vesző, mint a Tarot kártyáké, ugyanakkor mivel valahol valakik valahogy  hozzákötötték a cigányokhoz, sikerült meglehetős fekete színben feltüntetni. De, ahogy az lenni szokott, minden rosszban van valami jó: pont ez a primitiív skatulya mentette át a szocializmus eszmeprésén és maradt mindvégig hozzáférhető az érdeklődők számára, egészen napjainkig, amikor újra felvirágzott a használata.

Sokáig nem volt ajánlatos nyilvánosan kártyavetéssel foglalatoskodni, egyrészt a lenézettség, másrészt a törvénykezés korlátozó ereje miatt. Viszont az értő fejek és az érző lelkek tudtak általa segíteni, mások szolgálatára lenni vagy akár az érdeklődőt megtanítani...

Egy biztos: ez a kártya sokkal többet tud, mint amit "kinéznek belőle". Egyrészt konkrétabb, ugyanakkor épp a konkértságában rejlik a legnagyobb megtévesztés a nem felkészült ember számára! Vetőkártyához mindig lélekben-szellemben tiszta, felelősségének teljes tudatában lévő ember nyúlhat csak hozzá úgy, hogy abból a kérdező számára értelmezhető válasz kerekedjen ki.

A "I-O-S-Láss", azaz a felsőbb én megkérdezése, nem játék, nem szórakozás. Sem a TArotval, sem a Cigánykártyával.