6. Okt, 2016

"AHA!!!" " Jajj!!" "Ez az!!" " Megvan!!"

Ismerös érzés??  Ugye milyen fantasztikus?? Szabályosan felpumpálja az embert! Szinte leizzad, szervezete egyértelmüen höt termel, elkezd sugározni, lelkes lesz!

Lelkes  - és hopp! már meg is van az érzet lényege, mibenléte! Menjünk csak bele a nyelvünk mágiájába egy picikét!

Lelkes lesz az ember gyereke egy váratlan felismerés, egy összecsengés kapcsán, igaz? És nem is akármilyen lelkes!! Na de miért is? Honnan jön ez az érzet ilyen dinamikával?

A választ pontosan megadja a nyelvünk: amikor lelkesek vagyunk, akkor a LÉLEK veszi át a föszerepet a müködésben! A lélek ugyebár nem az agyhoz rendelhetö "valami",  hanem ö müködteti testünket. Lelketlen test = halott test. Fészke a szívcsakránkban rejlik.  A szív pedig nem (csak) érzelmeink központja, hanem az a forgó-csokor, enregiaközpont, ahol beSZÌVjuk azt az éltetö energiát, mágneseses rezgéseket, ami a kozmikus holo-térböl származik, (gondoljunk csak meséink "hol volt-hol nem volt" kezdésére!), ami összeköt bennünket a magasabb tudati energiákkal, angyalainkkal, mindazzal, amitöl jobbak, erösebbek, egészségesebbek leszünk. Aztán a szív, jó SZIVattyú módjára tovább pumpálja szervezetünk minden egyes porcikájához, hogy töltödjön, erösödjön a beszívott rezgésekkel. Ez az ARANYKAPU, legalábbis SZERVezetünk szintjén. Ahol, beVEZETjük szerveinkhez a müködtetö energiát...Ha jó, tápláló, éltetö rezgéseknek nyitjuk az aranykaput, akkor gyógyulunk ki bajainkból. Amikor minden harmóniában rezeg, akkor REND van. Csak Rend-SZER-ben müködik a SZER rendben, rendszerint rendesen :) Ha nyitva van az Aranykapu, akkor lehet bújni rajta. Vajon miért is a mondás, hogy ha  javulni (emelkedni, tudatosodni)  akarsz, "tárd ki a szívedet"? ....

Ez az a csokor, csakra, az a kapu, amit nem lehet manipulálni. Semmiféle gondolati, külsö energiával. Ma minden hírforrásból bombáznak bennünket. Legalábbis a gondolatainkat. És keltik bennünk a feszültséget. "Feszkósok" leszünk. Aztán annak jönnek szépen a következményei. Lépésröl lépésre, míg a testünk elunja és egy jó kis betegséggel orrba vág minket! Vagy balesettel. Kinek helyzete szerint.. No és mivel gyógyítják a gyógyítók energetikai szinten a megfáradt beteg testet? Hát persze, hogy mágneses energiával!! Pontosan azzal, ami a szív-csokorhoz tartozik! Ami nem manipulálható! Mi vesz körül bennünket a kütyüinken keresztül? Csupa feszültség... Vajon ez gyógyító hatású ránk nézve? Háát....szerintem egyértelmüen nem. Mit csinál a gyerek, amikor hisztizik? Földhöz vágja magát és elterül. Úgy is marad. Vajon miért? Mert töltekezik. Leadja a feszültséget és helyette kap a Föld-Mag-ból áradó mágnesességet. Megnyugszik? Meg hát! Nekünk sem ártana néha. Na nem hisztizve földhöz vágni magunkat mondjuk az iroda közepén a hülye fönök elött, (bár lehet, nagyon hatásos lenne), hanem néha elfeküdnünk. Vagy legalábbis mezítláb járnunk. Télen is ki lehet próbálni: nem fogunk felfázni... Egyébként ebben megintcsak a gyerekek a "nyerök": ösztönösen mezítláb szeretnek szaladgálni! Érdemes megfigyelnünk minden ösztönös tevékenységüket. Mert ök még tudják, hogy merre az arra...

A földre fekvésen túl, ha bajunk van, hol keresünk nyugalmat? Már a csapból is ez folyik: "fordulj magadba". Igen, mert bent, a szívünkben van nyugalmi központunk. Mint pl  "Mátyás magjában" :)  Mielött bárki félreértene, vagy épp felszisszenne -  én most az épp tomboló kedvében lévö Matthias hurrikánra gondolok :).. ("Gyönyörüen" formázza meg az emberi szinten a tomboló ego és a szív nyugalma viszonyát.).  Szóval, ha bármi bajunk van, lehangoltak vagyunk, azaz elcsúszott a harmónia bennünk (és most álljunk meg egy percre ismét a magyar nyelv mágiájánál: elhangolt-lehangolt... mennyire?  Épp egy ok-távnyira a helyes rezgéstöl...A háromból eredö harmónia bogozgatását inkább most mellözöm :) ). Ilyenkor mindig befelé fordulunk. Lehet akármilyen vihar kívül, belül a MAG-ban mindig nyugalom van. És ha megtaláltuk, akkor újra ki-gyó-gyulunk. Azaz fellobban az energia és újra "kifordulunk" mag-unkból :) Nem csodás?

Nahát. Itt a mai AHA!-élmény lényege: Szívhez szólni szívhez szólóan szívesen. Azért, hogy mind-en-ki megtalálja egyetlen feszültségmentes "szabad területét. És kinyissa az Aranykaput. Na, ez az, ami soha nem késö!.. És "csak úgy", csakúgy "mellékesen": minél nyitottabb, annál több felismerés érkezik, annál többször érezzük az Eröt - ami velünk lesz -, a SZER-t, amivel etetjük magunkat, egyre kevésbé leszünk "szertelenek" és rend-szerben fogunk élni. Egész-ségben. Egész-ségesen.

A szívcsakrát egyébként  régen ANAHATának, ANAHITának is nevezték. Amit nyugodtan "fordíthatunk" ANYA-HÌD-nak is. Innen pedig gondolja mindenki tovább....A magyar nyelv boncolgatása sokat segít benne :)

(Kép: google, Kedo:Szívkapu)