30. Apr, 2016

"Futni és közben Istenkével beszélgetni"

Ezt szokta a lányom mondani, amikor kimegy a természetbe edzeni.

Én a magam részéröl utálok futni, de szeretek kerékpározni és nagyokat menni. Nem sétálni, hanem nagyokat lépni, menni...Élvezni a levegö illatát, hallgatni a madarak csicsergését és közben mélyeket szippantva a tiszta levegöböl, átadni a lelkemet a természetben rejlö isteninek.. Felszabadulni, a gondolatokat elerszteni és hagyni áramolni az energiákat... Ahogy elengedjők a gondolatainkat, egyszerre csak más felismerések veszik át a helyüket, "aha!" - élmények formájában..

Tegnap, egy elözö, - most lényegtelen milyen - benyomás alapján, elindultak a gondolataim a nőiségen, a férfi mivolton és a világ teljesen kifordult rendjén. A miérteken és azon, hogy ez a kifordultság az az állapot, mely a változást egyre sürgetőbbé teszi.

Eszembe jutott az a vicces felvetés, hogy a férfiaknak miért van cicije? Akkoriban mindenféle blőd válasz érkezett a fb-on, de egyik sem vetette fel akár viccesen, akár komolyan azt, hogy hát azért, mert nem a nő teremtetett a férfiből, hanem épp fordítva! És mivel a férfiaknak nincs tápláló funkciójuk, hát az ő cicijük ellaposodott!

De nincs is mit ezen csodálkozni, hisz egy teljesen félrepolarizált világban, teletömve folyamatos irányított, tudatosan manipulatív vallási gondolatokkal, keveseknek adatik meg az ösztönös gondolkodás, a ráérzés képessége. 

Viszont épp erre jó a természet. Nem véletlen, hogy a meditációs zenék mindig vízcsobogással, madárdallal, erdei neszekkel aláfestettek. Ha kirándulunk, vagy csak egyszerűen leülünk a fűbe, vagy épp sportolunk, érezzük a gondolatok, érzések szabad áramlását. Érezzük az energiát, a békét, feszültségmentességet. A nyugalmat. És hirtelen ráebredünk mélyebb összefűggésekre, meglátjuk a dolgok mögött a lényegit...

Nekem a szimbólumok kapcsán jöttek tegnap felismerések: miért is hagyjuk, hogy egyes ideológiák, népek kisajátítsák, sőt, démonizáljanak nagy erejű jelképeket?  Tudnunk kell: csak addig tehetik meg, amíg mi magunk hagyjuk!! Amíg nem ismerjük meg a valós tartalmat és jelentést!

Legjobb példa a szvasztika. Mi is a bajunk vele? Félni kell tőle, megremegni és gonoszt kiáltani? (De mi is az a gonosz? Kik értelmezték át a Gon-Us, a NAp-Ös  (Gon=Nap) kifejezést? Kik tették a bü-ün, azaz Boldogasszonyvallást bűnössé??  Kik vitték bele a népbeszédbe tudatosan ezt a fogalmat? Hisz korábban csak a "vétek" szó volt ismert! Hát persze, ugyanaz a vonulat, mely a hasított, egységét vesztett kétpolusú világot még inkább kibillentette a helyéből is csinált egy egyterű, nehéz és nehézkesen harcias, lefele sodródó férfivilágot). 

Fontos, hogy lássunk a dolgok mögé! A szvasztika két karja, a mi univerzumunkat mozgásban tartó két erőteret szimbolizálja: a jobbra forduló alapvetően a "leépítő", a szellemit a Földre hozó, a cselekvő, a férfi energia szimbóluma. Érdemes megnézni: ha leengedjük a vizet a kagylóból, jobbos forgással megy le!  A víz még "tudja" az ősi törvényt! A balra forgó kar a felemelő, a női, a földiséget az égbe emelő, feltöltő, építő energia. Megfigyelte már valaki, hogy a habverők is mindig balra forognak??  Ezért nem mindegy a kérdés: hogyan keverjük a rántást: jobbra vagy balra?? :)  És nem szabad közben elfelejtni: mind a két irány a nagy EGYség, az egyensúly része. (A szív rajzolata is egyébként a szvasztikából ered!). A Teljesség csak a kettő harmóniája által valósulhat meg - és lesz belőle a végtelen 8-asa... 

Így már érthető, miért kifordult a mai világ, miért sürgetőbb egyre inkább a változás. Miért vannak válságban a kapcsolatok. Pontosan a "pár- kapcsolatok" tükrözik a földi, nemlátó ember számára vissza azt, hogy az alapenergiák nincsenek egyensúlyban. (Müller Péter is mindig erre az alapernegiákra próbálja a figyelmet felhívni).  A szvasztika (de Aszkepiosz botján a két kígyó is, vagy a szív) szimbólumán keresztül tökéletesen érthetővé válik, mennyire eltorzult, kibillent az egyensúly, mennyire elnyomott, eltorzított a női felemelő erő. Olyan, mintha a mérleghintán egy 100 kilós férfi és egy 20 kg-os kislány hintázna... Lehet ebben az arányban szabad energiaáramlás? Ugye, hogy nem...

Hasonló felismerésekért érdemes tehát a természetben Istenkével beszélgetni... Felismerés - tudás - cselekvés... Ez is egy "szentháromság", mely a világot előre viszi!