20. Mrz, 2016

Újévi gondolatok

Ezt a posztot 2016 elején írtam a facebook oldalon, de sokmindenben aktuális - ha másért nem, e honlap kapcsán 🙂!

Az Új Év bármikor beköszönthet életünkben. Nem kell feltétlenül a naptári évfordulóhoz kötni, vagy akár születésnapunkhoz.

Történhet velünk bármilyen esemény - lehet szellemi, lelki vagy fizikai szinten -, ami egy Új életet, egy új életformát indit el bennünk. Amitöl megijedhetünk, vagy éppen megerösödhetünk...

Nekem a Skorpió Stúdió jelentette az Új Év - vagy új élet -kezdetét:

"Elérkezett 2016. Az első lelkesedések és az ünnepi hangulat után, ahogyan közeledik az első hétköznap mindenki, kivétel nélkül felteszi magának a kérdést: vajon mit hoz ez az év? Jót? Rosszat? Marad minden a régiben vagy jön valamilyen fordulat? És megjelenik egy finom görcs gyomortájékon, egyfajta izgalom, vagy inkább szorongás.

Kevesebb ember éli meg az évfordulót tettrekész lelkesedéssel, mint elfojtott kétségekkel...

Szorongani az ismeretlentöl szoktunk. 
A szorongó ember könnyen manipulálható. Vajon miért is vannak tele a médiából áradó hírek vagy filmek eröszakkal és félelmet keltö impuzusokkal? Miért vagyunk a rabjai? Mert félelem hatására adrennalin termelödik, ez felfokozza az érzékeinket, kb olyan szintre,mintha 1-esben száguldanánk százzal az autópályán. Hatása elementárisl Csakhogy meddig bírja ezt az autó?? Illetve mi magunk??

Ezzel szemben a jó, a harmónia érzete, a pozitív gondolatok dopamint termelnek, amely bár nem okoz akkora "dimenzionális" ugrást, mint az adrennalin, de hatásmechanizmusát tekintve olyan mint amikor lazán 5-ösben egyenletes tempóban haladnánk az autópályán. 
Akkor mi is jobb nekünk?

Hogyan tudjuk a félelmet, a szorongást kezelni?
Egyrészt ha kikapcsoljuk a tv-t, másrészt tudással.
Legföképp olyan tudással, ami rálátást biztosít a saját sorsunkra, majd azon keresztül a világ sorsára.

A SKORPIÒ a csillagkörben a titokkutatás, az emberi lélek megismerésének a stációja.
Ahhoz, hogy el tudjunk merülni a lélek rejtelmeiben, a Skorpió ollójának le kell vágnia a külvilág illúzióit. 
A Skorpió csillagképében kapjuk meg a beavatást. Mindenki, Kivétel nélkül. De nem mindegy, hogy ezt a beavatást milyen minöségben éljük meg. Milyen tudatszinten és milyen lélekszinten.

Ezért várok minden kíváncsit és érdelödöt, aki szeretne elmerülni saját lelke és sorsa megismerésében, az ezoteria mind az 5 eszközének elsajátiátása által, hogy kézzelfogható tapasztalások révén tudjon önmaga és saját sorsa mágusává válni!"