GONDOLATOK

18. Mrz, 2019

Tanulmányaim során rengeteg alkalommal került szóba az "Unio Mystica", mint fogalom.  A "NAGY EGYSÉG". Ami jó és szép, amibe visszatérhetünk létünk lezárása után. Aztán olvastam mindenféle eszmefuttatásokat, de igazából semmi nem adott magyarázatot arra MI is igazán ez a "titkos egység".

Hiába no,  mindig érvényes az aranyszabály: a BÖLCSESSÉG, a LÁTÁS, a benső tudás, mint megváltás, vagy újjászületés, soha nem mások fejéből érkezik, mindig tenMAGunkból tudjuk a felszínre hozni. Kívülről csak impulzust kaphatunk hozzá - a megfejtés bennünk van.

Nos, március 16-án, a Rituálé szerint a "belső gondolatok" napján, főzés közben érkezett meg számomra "A" felismerés az Unio Mysticával kapsolatban... Miért épp főzés közben? Mert a főzés IS, mint minden egyéb kézi tevékenység IS, legyen szó hímzésről festésről, gyöngyfűzésről, barkácsolásról, szerelésről, házi munkáról... mindig serkentőleg hat a gondolatok áramlására. Igazi meditatív állapotot tud létre hozni - azt pedig tudjuk, mi a meditáíció és mi a lényege.

Tehát mi is fogalmazódott meg bennem az Unio Mystica kapcsán? - lévén, ennek a fogalomnak a gondolata vert fészket a fejemben a főzés során. 

Érzés szinten talán előbb meg tudjuk fogni, mi is az az EGYSÉG élmény, hisz már szurkoltunk együtt egy csapatért, gondoltunk ugyanazt valakivel egy adott témáról, vagy lelkesedtünk közösen valakiért-valamiért. Ilyenkor átjár minket egy felemelő érzés: nem vagyunk egyedül!

Na de hogy van mindez kozmikusz szinten? A LÉTEZÉS szintjén? Véges emberi életünkben és miután kilépünk földi síkunkról?
Könnyen rávágjuk, hogy az Unio Mystica nem más, mint az Univerzummal való összeolvadás. Aha..De MI AZ AZ UNIVERZUM? Tudjuk egyáltalán, hogy mivel akarnánk összeolvadni? Meg tényleg kell-e összeolvadni? És mi lesz a saját ÉN-ünkkel? 
Azt mondják okosok, hogy kilépve a Föld bűvkörébeől összeolvadhatunk Istennel. Na de melyikkel? Jehovával? Allahhal? Naneeee... Brrrr...

Belegondolt már valaki valaha, hogy ha netán összeolvadnánk, akkor eltűnik az énünk? És hogy ez milyen érzés? Borzalmas. Szó szerint félelmetes, jeges, izzadós.
No, de félelemre nincs ok. Mert FÉL-ELEMként csakis ITT működünk a Földön. Mely csupán egy megtapasztalása a léleknek az anyag világában. Ahonnan ki lehet kerülni.
Hisz mindig jövünk és megyünk.

Az Unio Mystica nem más, mint a pillanatnyi egonkból való kilépés és SAJÁT LELKÜNK teljességébe való visszalépés. 

De mi az az EGO? Amit az okosok mindig le akarnak küzdetni...(ha a hülyeség fájni tudna....). 
Az ego nem más, mint "pillanatnyi" énünk, mely bizonyos sorsfeladattal érkezett egy adott inkarnációba, amit épp jelen alakunkban élünk, adott feladattal, adott megélésekkel, tapasztalásokkal.
Az egonk tehát teljes lényünknek csupán egy adott RÉSZE.. Ez a RÉSZ ráadásul még egy NEM-be is torkollik, tehát vagy-vagy alapon nők leszünk vagy férfiak. 
A "NEM" az IGEN ellentéte, tehát EGY-ÉRT-ELEMŰ, hogy nem a teljesség állapota. Ezért keresi egymást a Földön a két NEM, hogy újra IGEN-t, egy új GÉNT hozzanak létre....

A lelkünk sosem "nemes", azaz nem férfi és nem nő. A lelkünk EGY. Tehát TELJES. TISZTA. TEJES. ISTENI. I-GÉN. Az IGE-N. Az IGE. Az energia, a mozgás. 
A lélek az, aki működteti jelenlegi énünk jelenlegi formáját. 
Ő az ÉN. Ha tetszik, a FELSŐBB ÉN, aki sokszor irányít, terel, mert az egész mindig tudja, hogy mi a RÉSZ dolga. Mely megtapasztalások várnak rá.

Az "ÉN" SOHA nem szűnik meg, ugyanúgy megmarad ÉN-nek a sokezer más ÉN-nel együtt - szépen fejezi ki az angol nyelv: "the other one" -  csak a polaritásából fog kilépni, ha befejezi földi pályafutását.
És ebben van az Unio Mystica lényege. Ez az "egyesülés" következik be, amikor a részünk ugyan megszűnik, de az egész tovább ÉL.
A halál után a SAJÁT ÉNÜNK TELJESSÉGÉBE találunk vissza. Ennyire EGY-SZER-ű. Mert ez az "EGY" SZERE", az EGYSZER....

Az ÉN nem oldódik fel senkiben és semmiben. És nem egyesül 
MÁS-OK-kal. Mert az ő "okuk más" a létben. Ők MÁS-OK miatt léteznek.
Ők MÁS "ÉN"-ek. "Other one"-ok.

Összerezegni lehet másokkal. "Egy síkon lenni" is lehet. Itt IS, meg másutt IS.
De összeolvadni nem.

Szerintem ez az EGY-ség lényege, mely "egység" mint fogalom szintén üres, tartalom nélküli, mert csakis EGY-ek lehetünk. TEN-MAG-unkkal. Azzal a maggal, amiből fakadt jelen részünk is.
"FÉL-ELEM"-mel csakiks itt a Földön működünk, mert tényleg csakis egyik felünket éljük és működtetjük. De ez egy véges állapot. Mert NEM természetes a NEM-ben élni. Ezért vágyunk vissza a teljességbe. Ami nem más, mint az "Unio Mystica" varázsa.
Szerintem....

 

 

 

21. Aug, 2018
 
Az elmúlt napokban nálunk élte élete néhány napját családunk legifjabb tagja, természetesen édesanyjával együtt.
Mit csinál egy nagyi ilyenkor?
Persze, hogy segít, terhet levesz, átvállal, babusgat és kényeztet...Ahogy köll...
És figyel.
 
Mert nagyinak lenni már más, mint édesanyának lenni.
Már nincs benne az események sodrában, már túl van egy generáció elindításán, most már tényleg ráér nézelődni, figyelni....
A nagyisággal - ha az ember jól tudja megélni - nagy bölcselet jár együtt. De ez NEM csak az a fajta bölcsesség, ami a gyermekneveléssel együtt jár. Nem. Ez már sokkal mélyebb és több annál.
Ez már élet-látás.
 
Mindig mondom, hogy az anyaság az élet legnagyobb és legmagasztosabb beavatása. De ezt igazán felismerni tényleg csak a nagyiságban lehet.
Miért is?
Amikor az ember saját maga válik anyává, hiába képzelődik, milyen lesz az, amikor egy új EMBER lép az életébe és tölti ki a most még üres teret. aki ráadásul még hasonlítani is fog rá,  -ami önmagában nagyon fura -, az ösztönös rácsodálkozás belesimítja a megéléseket a mindennapokba.
Viszont nagyiként figyelve, immár a saját gyerekének az anyává válását, na, ez a "Nagyboldogasszonnyá" alakulás.
 
Már írtam arról, hogy a jelenlegi világ élhetetlensége alapvetően a kiforgatott istenképből fakad. Gondoljunk csak bele, minden hittétel ellenére: hogyan is lehetne egy zeuszi, magszóró, csalfa és gyilkos istenképből átmentett dörgedelmes, fenyegető férfiminőség bármiféle "TEREMTŐ" isten??? Tud ez az isten egyáltalán életet adni? Ha tud is, női minőség nélkül semmire sem képes! És ezt még a férfilét alappilére,a biblia sem tudta eltagadni - mégha el is átkozta érte a nőt úgy rendesen!
 
Ha pedig női minőség nélkül semmire sem képes, akkor nem a nő az inkább, mely férfi nélkül viszont MINDENRE képes???
 
Ha megbolygajtuk a múltat, de leginkább saját múltunkat, akkor megtaláljuk a lineáris idősíkon azt a pontot, amikor az anyai értékrenden, minőségen alapuló világlátást átforgatták egypólusú férfiúivá. "Méltó módon": tűzzel-vassal irtottak minden népet, társadalmat, ahol béke volt, rend és harmónia.Tudás, és anya-istenkép.
Mit hoztak helyette?
Egyensúlytalanságot, egypólusúvá polarizált himségi világot, melynek alapja a verseny, a harc, az örök megfelelési kényszer.
Vajon kinek kell mindig megfelelni? Ki az aki nyomja az irányelveket? Milyen szellemiség diktálja a haszonelvűséget, a darwinizmus őrületét? Mely értékrend és felfogás mentén lesznek férfiak pedofilok és bántják azt, amik valaha ők is voltak: EGY ANYA GYERMEKÉT?!
 
A régi ANA-hitű társadalmakat ma már degradálóan "matriarchális" társadalmaknak hívják. Azok, akik kitalálták a patriarchálist és abszolutummá tették.
Az ANA-hitű világban, még a kevés fenn maradt leletek szerint is, béke volt, együttműködés, nem létezett gyilkolás, mert nem létezett sem haszonelvűség, sem verseny.
Miért nem?
Azért, mert egy anya TUDJA az életet!! Nem csak ismeri, érzi, hanem TUDJA.
FEL-ÉL-ŐS-séggel viseltetik iránta, felfelé él, mert tudja, hogy az élet SZENT és SÉRTHETETLEN. Nincs a Földön SEMMI olyan hatalom, erő, senkiben és semmiben, aki-ami bármilyen jogosultsággal rendelkezne egy másik érző lény életének az elvételére!
 
Egy anya az anyaságban elvesziti önmagát.
Mire tanított Jézus? Mi az újjászületés titka? Önmagunk elvesztése - pontosabban az egonk elvesztése - és TEN-MAGunkban való feltámadás!
Az ego mindig egy átmeneti létfázis. Ami egy adott életre, sorsra szól. Nem hihetjük azt, hogy CSAK ez az egy életünk van!
 
Az anyaságban egy anya pontosan ezt a folyamatot éli meg.
Amikor MAGzata növekedésnek indul, már megéli az EGYség élményt.
Aztán mikor a magzat kibújik a világra (és a folyamat próbatételeit most nem is emelném ki), az anya egoja eltűnik.
Már itt, a földi létben megtapasztalja a "szineváltozást", az ALÁZAT legmagasabb fokán keresztül, mikor nappalt és éjt összekötve táplálja gyermekét.
A férfi feladata mi (lenne) ilyenkor? Az, hogy minőségének legmagasabb szintjét adva saját maga is ott legyen és ÁTÉLJE a BEAVATÁS ALÁZATÁT! EGY-ségbe kerüljön a Női felével.
Mert aki átéli, milyen is az, mikor SAJÁT gyermekét tartja kezében - soha nem fog a máséra támadni.
Akkor megérti és megérzi, MI is az Élet értelme! De ezt CSAKIS EGY-ségben lehet! ANyával és gyermekével.
 
Mindezek alapján tényleg elgondolkozhatunk azon, vajon helyes úton jár-e a mai világ?
Mivel szétesőben van, láthatóan SZER-TELENNÉ vált, egyértelmű, hogy nem.
A Kiút a VISSZAÚT. 
Mégpedig az ANA-HIT-be. 
 
Nos, minderre ráébred egy nagyi, míg figyeli gyermeke és unokája szimbiózisát. Azt a mély metafizikai kommunikációt, ami összeköti őket. 
 
A nagyik összegyűlt bölcsessége és az unokák hozott bölcsessége nagy kincs. A "már" és "még" kapcsolódása... Nagy varázs és nagy titok...
A jövő kulcsa rejlik benne....

 

 
21. Aug, 2018

Bár ez a bejegyzés már korábban íródott a fb-oldalon, most mégis beemelem ide, mert saját megéléseim másnak is hozhatnak lélek mélyéig hatoló felsimeréseket. Aminek egyébként ideje vagyon...

Tehát az Unoka...

"Borzongás. Áhitat. Némaság. Végtelen öröm. Csend. Belső csend. Mert nem lehet szóhoz jutni. Mert az érzés tényleg nem kifejezhető szavakban. Amíg az ember maga nem kerül az átélés helyzetébe, addig minden csak közhely. Pedig minden közhely nagy igazságokat takar....

Ahogy a nagyszülőségbe való belépés is...

9 hónap. Érlelődés, felkészülés, át-és ráhangolódás. Beavatás. Magába az élet misztériumába. Anyának és anyának egyaránt. Akiből az egyik már „nagy”-anya. Pedig belül még csitri és fiatal.. De mégis. Ő már teljesen más szinten éli meg a misztériumot. Milyen is az, amikor a „lányomnak gyereke lesz”.... Milyen? Szürreális. 
Tegnap még az ÉN pocakomban volt Ő – ma már az Ő pocakjában van VALAKI. Aki bár a földi gének szerint hozzánk kötődik – de lelkében, szellemében ki is Ő? Honnan jön? És mit hoz magával? Mi lesz a feladata? Hogyan tudom ebben segíteni?
Nagy kérdések... Egy biztos: minden gyermek áldást hoz az érkezésével. És minden gyermek meghozza mindazt, amire szüksége lesz. 
Ha jól együttműködünk, együtt rezgünk, azaz a beavatás, már a készülődés pillanatait is együtt éljük meg, akkor elejétől fogva érezzük, tudjuk, hogy KI érkezik. A páromnak meg is fogalmaztam, hogy MILYEN lélek érkezik és MI lesz ebből a gyerekből. „Ird fel! – mert addig éljek, hogy ezt lássam beteljesülni”. Jó. Rajtam ne múljék! 😉😁

Három hónapja már, hogy beszereztem itthonra egy kiságyat. Összehajtható, mobil, „nagyszülőkhöz” való. Fiús, mert hogy már a fogantatás előtt tudtuk: fiú lesz („szakmai” ártalom)... Egy „kis Plútó”. Annak minden magasrendű minőségével megáldva. (És most egy hatalmasat rá is tüsszentettem.... )

Párom tiltakozása ellenére, hogy „még korai” , összeszereltem és helyére tettem az ágyat.
Sokat nézegettem. 
Egyrészt mert nagyon jópofa – másrészt kerestem benne „Őt”. Elmélkedtem. „Beavatódtam”.  Hasonlóan, mint amikor a sajátomat vártam... De az mégsem volt ennyire mélységeiben megélhető..
Eszembe jutott most a Mauna c rajzfilm..... Mennyi bölcselet van benne, amit fel sem fog az ember, csak amikor saját maga is oda kerül!... Egyébként „jó ötlet”. Ha már így újfent eszembe jutott...meg is nézem. És ajánlom jó szívvel, nyár esti családi szórakozásnak is....

Szóval kiságy...Mélázás....Valaki kopogtat, jön, már itt van - de mégsincs itt. Van is meg nincs is. Az enyém is meg nem is. Itt van és még sincs itt. Látom de mégsem látom... 
Szürreális... De nagyon...
Ugyanakkor felemelő. De nagyon...
Születés – halál. 
Óhatatlanul végigrezeg az emberben a Kezdet és a Vég tudata.
Nem választhatók el. Jön Valaki – megy Valaki. MÉG üres egy ágy – MÁR üres egy ágy. Minden változik, mozog, alakul. Mert a LÉT végtelen és örök. Jövünk és megyünk.
„Érkezni tudni kell, gyünni-menni akárki tud” – nevettünk jó nagyot valamikor ezen a poénon. És bele sem gondoltunk, mekkora igazság van mögötte!

Hogyan érkezik a lélek? Hogyan várják? Mennyire hangolódnak rá már a fogantatáskor a szülők? Mennyire ISMERIK FEL?
És hogyan távozik egy lélek? Hogyan kísérik? Hogyan hangolódnak rá a vele lévők? És odaát hogyan fogadják? És ő maga hogyan megy el? Mennyire ISMERI FEL tenMAGát?
Nagyon nem mindegy.

Hol landoltam megint? Hát persze, hogy a filozofálásnál. Ezzel együtt annak felismerésénél, hogy megint mindennek a kulcsa a Tudatosság! És ha már tudatosság, akkor bizony beintegetnek a nőiség-hímség fogalmak is. Melyeket nem árt kicsit kitisztítani és ősi, igaz helyén kezelni: (Ha már itt posztolok..)

Ma egy leánygyerek születése sok helyen gondnak számít, meg bajnak,sőt, vannak országok, ahol kimondott átoknak és szükséges rossznak tekintik. Egy leány az leány és NEM ember!! Pedig az EMBER lehet férfi IS és lehet nő IS! Akkor mi van?
Nos, nem árt tudni: MINDEN NEMZET SZELLEMI SZINTJE OLYAN, AHOGYAN A LEÁNYAIVAL-ASSZONYAIVAL BÁNIK!!

Tegnap „suttogó” nap volt. Hát súgtak nekem is, szó szerint a következőket:
„Nemhogy átok, hanem A LEGNAGYOBB ÁLDÁS egy leánygyermek születése. 
És a LEGNAGYOBB KIHÍVÁS egy fiúgyermek születése!”

Miért áldás a leánygyermek? Azért mert egyszerűen MINDEN teremtő minőség, energia, metafizkai tudás a Nőben van kódolva. Ezért az élet Minősége is rajta múlik. Nem kevesebb, mint a MINDEN! Még az „atya”-istenbe belefeledkezett ószövetségi tanításokban is az ANYAI vérvonal a mérvadó. Nem véletlenül. Anyáról lányára száll az a tudás, az a minőség, az a szentség és beavatás az élet rejtelmeibe, ami az életadással magával összefügg. Szellemi-lelki és fizikai szinten egyaránt. A Szent Háromság megtestesülése a NŐ. Ezt egy férfi SOHA nem tudja elérni. És épp ezért mindig a NŐ feladata, hogy a Férfit terelje. Segítse az útján. Ő az útmutató, az értékadó. Ő hozza ki a férfiből a legjobbat és a legtöbbet. (vagy az ellenkezőjét). Ő az éltető tűz, a Nap maga. „Napba öltözött Boldogasszony”.

A Föld minőségi terében a Férfi az, aki a LEGTÁVOLABB kerül a teremtéstől. A létező legnagyobb terhet viseli, melynek célja a tapasztalás. A visszatalálás útjának a megtapasztalása. Ez IS egy FELADAT a mindenségben. Nagyon nehéz vállalás és próba. Ezért van mellette a NŐ, hogy NE vesszen el az úton. És ezért a legnagyobb kihívás a NŐ számára a FÉRFI, hogy NE engedje az úton eltévedni. 
Nos, ezért olyan egy társadalom, amilyen abban a nő helyzete és minősége. Persze az már más kérdés, hogy épp az egypólusúvá vált kirekesztő férfivilág az, amely a nőt obligon kívül akarja helyezni. Nem látja, hogy saját sorsát lehetetleníti el. Megteremtve magának a földi poklot....
Ily messzire jutva az elmélkedésben, a végpontva eljutva rángattak vissza az égiek a jelenbe: magába a CSODA-várásba.... (Most jut eszembe: a fentieket remekül bemutatja a Vörös sátor c. film. Érdemes értő szemmel megnézni..)

Az érkező a csodát és azt a beavatódást, ami az anyai vonalban rejlik, csakis anya-lánya viszonylatban lehet megélni. Nem tudok elég hálás lenni a sorsnak hogy háromszorosan kaptam meg! (A 3-asság szentségéről már nem is beszélek)....

Egy fiús anya életéből sajnos mindez kimarad. Mert „menyem nem lányom”. És tényleg. De az ő számára általában egy lányunoka hozza meg azt a varázst, áldást, azt a csodálatos kapcsolódást, ami az asszonyiság legmélyebb titkaiban tud csak összeforrni.
Hozzánk most egy fiúcska érkezik-érkezett. Nagy feladattal. Aminek állunk elébe, közösen, áldásban, és SZER-ben. 
„Ahogy köll”😇💞"

29. Jul, 2018

(kicsit hosszú lesz...)

Szinte hallom, ahogy életem párjából  erre a kijelentésre lakonikusan felszakad, hogy „jaahhh”..... de hát nincs mit tenni, mióta „bentlakásos” kutyánk van, azóta épp annyira a mindennapok részét képezi, mint a kutyasétáltatás. Mindenesetre két olyan tevékenység, ami „kötelező” mivolta miatt lehetne akár utálatos is – de nagy tanítás jelölői, mondván: ha valamit egyszer csinálnod kell, akkor csináld mindjárt rendesen!

Tehát porszívózom és gondolkodom. Mert pont erre jó a porszívózás! (Kérem a férfiolvasók diszkrét kacaját magukban megtartani...Egyébként is, lehet kipróbálni. Akár rendszeresen is! )

No tehát, miközben jár a kéz meg a láb, az agy pihen, nincs kényszer alatt, ezért ilyenkor szoktak olyan Aha-élmények koppanni, amire előtte esetleg órákon át nem jöttünk rá.Persze mindez megtörténehet velünk minden egyéb, csak fizkai mozgást igénylő  más tevékenység során is, mint autómosás, kertészkedés, vagy a sportok, mint futás, úszás, evezés stb. Velem még zongorázás közben is elő szokott fordulni, hogy teljesen másutt járok....

No de miért mondom el mindezt?

Természetes, hogy a „napi koppanás” okán.... Ez a koppanás pedig újfent összefüggésben van vesszőparipámmal: asztrológia és/vagy asztrozófia? Most ne tessék elrohanni és itt hagyni, mert ezután jön a lényeg – még a laikusok számára is!

Szóval, tegnap éreztem elérkezettnek az időt arra, hogy nekiálljak családunk legifjabb tagja – ill. szülei számára – a horoszkóp képletének az elkészítéséhez. Mivel az alapos munka nagyon időigényes, ezért az utolsó harmad tegnapról mára maradt. Mondhatnám, a lényeg. Mégpedig a NAP helyzete.

Annyit minden laikus tud, hogy a Nap tenmagunk jelölője. Ami részben igaz is. Amit viszont nem tud az átlag horoszkópokat olvasó, az az, hogy a Nap – ahogy naprendszerünknek ő a központja  – nemcsak  személyiségünk (egyik) jelőlője, hanem FELSŐBB ÉNÜNK minőségi mutatója. Na de KI ez a Felsőbb ÉNünk?

Nem más, mint aki „súgni” szokott. A megérzéseinken keresztül. Akit átveszi az irányítást, amikor veszélybe kerülünk. És mindig helyesen dönt és cselekedtet... Nem kétséges, hogy már mindenki megtapasztalta legalább egyszer élete során, hogy ki és mi is ez a felsőbb énje....

Tehát, azt, hogy ez a Felsőbb ÉN milyen minőségű, hogyan működik, azt pontosan az a CSILLAGKÉP fogja meghatározni, amelyben a Nap áll születésünkkor. No, ezt egy asztrológiai képletből SOHA nem fogjuk megtudni! Pedig a lényeg az, hogy egy adott jegy adott fokán álló bolygó MÖGÖTT meglássuk, megkeressük, milyen csillagkép vagy csillagképek állnak!

Jelen esetben a Nap a hagyományos asztrológia képlet szerint a rák jegyének 25-ik fokán áll és a 11-es házban, tehát a gyermek a szabadságtudatát, a háttértámogatást kreativitásának kibontakoztatásához, a családtól fogja megkapni. Pont. Vajon ez így megmutatja, hogy mi lesz a Felsőbb ÉN vezérfonala? Nyilvánvalóan nem...

A rák jegyének 25-ik fokánál a csillagképek között épp „üresjárat” van. A Nap már kilépett az IKREK csillagképből és halad a RÁK csillagkép felé, egy „már-még” helyztben leledzve. Ugyanakkor pontosan ez az „üresjárati” távolság nyitja meg a KÖZVETLEN kapcsolódást az EGYSZARVÚ csillagképpel, mely már nem ekvatoriális, hanem pontosan a „Felsőbb” világokhoz tartozó.  Egyébként pontosan a „felsőbb világok csillagképei” azok, melyek egy az egyben megmutatják a Tarot Nagy Arkánumának a beavatási (leérkezés és visszatalálás) útját, értelmet ad a „sárkányos” népmeséknek! IS!

No itt érdemes elgondolkodni, vajon MIÉRT nem hajlandó a hagyományos asztrológia ezzel a területtel foglalkozni? Vajon miért maradnak ki a tudástárból pontosan a „beavató” csillagképek? Miért ragaszkodnak a látszathoz azok, akik ráadásul mindig „kézzelfogható tényeket” akarnak az asztalon tudni? Nem fura és ellentmondásos, hogy pont azok nem hajlandók a tényeket tudomásul venni, akik mindig tények és bizonyítékok után kiáltanak?

No de térjünk vissza az Egyszarvúhoz: a mitológiában az Egyszarvú „az Egység belső fényének” a jelölője. A nem evilági királyi erényeket testesíti meg. A taoizmusban az 5 elem eszenciájaként ismerik, aki a Tarotban nem más, mint a MÁGUS.  Az Egyszarvú szarva a 3-ik szem helyén nőtt, jelezve az EGYség látásának képességét. A látható világon túli létezés látását. Ő képviseli a szűzies, tiszta energiát. Itt jelenhet meg a Megváltó. Ezért az Egyszarvú a Tejút őrzője. Akit az Egyszarvú vezet, az tudatában van annak, hogy minden cselekedet visszahat az “egységen” belül annak elkövetőjére. Nincs bűn és bűnhődés, csak ok és okozat. Az Egyszarvú mindig a felsőbb vezettetés jelölője. Ha itt áll bármely tengely vagy bolygó a képletben, az a legmagasabb tisztaság, és a legmagasabb Egységtudat, királyi minőség inspirációját hozza le a Föld létének világába, az adott személyen keresztül.

Hát nem más „egy kicsit” ez az üzenet a „sima” asztrológiai meghatározáshoz képest? Nem ad pontosabb útmutatást arra nézve, hogy mi várható ettől a kis emberkétől? Amit ráadásul már fogantatása ELŐTT IS megmutatott, „királyi minőségben” vezetve anyját  az egész várandósság ideje alatt?

DE MINDEN baba ezt teszi! Minden érkező ÉLET már ELŐRE belengi anyja aurájába azt a minőséget, azt az erőt, amit magával hoz! Amit majd meg fog nyilvánítani személyiségén keresztül. Ha az anya nyitott és magas szellemi szinten képes rezegni, akkor képes fogni ezket a jeleket és magzatával teljes szimbiózisban megteremteni azt a IO-t, amit minden mag, magzat, életcsíra magában rejt. Ezt a helyzetet csak elrontani lehet. A magzat mindig IO-BBAN tudja, mi kell neki és az anyának, mert ő még ODAÁT van az „I” világában, az Isteniben, az anya pedig IDEÁT, az „O”, azaz a lenti (mint legmélyebb magánhangzó) világában. Ezért az ANYA az összekötő a FENT és LENT között. Ezért BUKIK minden "atyaistenes" teória - mert egy "atya" SOHA nem kerül az ÉLET, a LÉT szintjével ilyen minőségű kapcsolatba!! Tehát "isteni" SEM lehet. Ennyire EGY-SZER-ű.

Tehát a baba hozza az „isteni programot” le a földi létbe. Ezért van az a mondás, hogy minden baba meghozza magával létének a feltételeit. És pont ezért nem szabad félni egy „terhességtől”. Minden félelem lehúzó erő és kioltja azt a szimbiózist, amit pedig a magzat saját létének érdekében az anyával megreremtene, hogy értse, tudja és lássa, hogyan kell őt majd ebben a világban „működtetni”.  

NO, ez a mai porszívózás eszenciája....

Átérezhetővé vált egyébként a leírtak lényege és a varázsa?

Hogy ELŐBB jelenik meg mindig egy kapcsolódás, az ÉRZET  nem kézzelfogható szintjén, ami majd UTÓLAG válik kézzelfoghatóvá, nem csak a születés által, hanem a csillagképekben is?

Még egy érdekesség, ami az ERŐ-höz tartozik. Ami NEM kézzelfogható, mégis sugároz minden emberből: a „Lélek-Erő”. Nézzünk meg egy csecsemőt és próbáljuk meg elképzelni, mekkorák lehetnek a szervecskéi? Mekkora lehet az a szívecskéje, mekkorák lehetnek azok a szervecskék, amelyek ezt az emberkét működtetik?  Aztán ha kézbe vesszük mint egy törékeny hímestojást, le fogunk döbbenni, micsoda ERŐ van benne! Hogy nincs fél méteres az egész emberke, de képes kiforogni a kezünkből! Ha a szervek adnák az erőt, tehát a „lét határozná meg a tudatot”, akkor egy csecsemőnek lenne a legkevesebb belőle! Érdekes megfigyelés egyébként, hogy egy földrengést a pici babák élnek leginkább túl a kövek alatt ragadva. Vajon miért? Mert ahogy egy csírában, úgy leledzik egy „emberpalántában” is a legtöbb életerő. Van köze tehát az „ERŐNEK” a fizikai minőséghez?? Hát nemigen....No, ezt csak a „kézzel fogható bizonyítékokat” követelők miatt...

Tehát érdemes porszívózni 🙂...

(a kép bár az internetről származik, készülhetett volna nálunk is 😀)

 

 

28. Mai, 2018

A ma reggel (2018-05-28-án) velem szembejött, Anamé ténykedésével kapcsolatos cikk megosztása megbizsergette ujjbegyeimet, hogy részletesebben is „nekimenjek” annak a gyalázatos szellemi kóklerkedésnek, ami a rendszerváltás után felütötte fejét kis hazánkban, de ezzel egyidőben a világban is és azóta is akadálytalanul dúlva szedi áldozatait. Bár lehet, erre is szükség van az I-gazi ébredéshez. Hogy vissza kerüljön a „gaz” szó elejére az az „I”.....Mert ugye a gaz is gyógynövény – csak kell a tudás a felismeréséhez....

A TUDÁS egyébként mindig jelen van. Valahol. Lehet, hogy háttérben, meghúzódva, mert a körülmények nem olyanok, hogy élni lehetessen vele. Sokan próbálták sokféle módon kiirtani. Csakhogy a a tudásnak, a megérő szellemi átalakulásnak, ébredésnek, soha semmilyen körülmények között nem lehet gátat vetni. Tűzzel-vassal sem, hiába küldtek a halálba táltosokat, gyógyfüves asszonyokat, sőt, egész népeket, akik magasabb szellemi képességekkel rendelkeztek, mint leigázóik. A nihillbe való süllyedés inmmár évezredek óta tart, talán NOÉ óta, ami egy új EON, azaz egy „átgénetett” korszak (hisz a bárkából kijövő állatok már mások voltak) – de a tudás ettől még nem veszett el, legfeljebb „illegalitásba” vonult. Arra várva, hogy újra a felszínre kerüljön.  Ami kis hazánkban a rendszerváltás idején útjára is kelt.

Volt először ugye az Agykontroll, aztán érkezett a Reiki, aztán a kínai gyógyászat, aztán a feng-shui és egyre-másra mindenféle irányzat. Meg az NLP alapú üzletek, sokféle üzleti, kommunikációs, mondhatnók manipulációs tudással megsépkelve Amiben volt nagyon sok hasznos tudás és ismeret, de nagyon sok felkészületlen ember nagyon sok kárt okozott a hirtelen megvilágosodásával vagy akár haszonelvűségével!  Itt most külön kiemelném az agyonistenített feng shuit: más nép más energetikája! Amivel romboljuk a sajátunkat. Nekünk is megvan a saját ősi térrendezésünk – vajon mennyien ismerik??? (Ajánlom ehhez egyébként SZÍNIA könyveit. Pontosan leírja az ősi hagyományokat, annak kristálytiszta logikáját és kapcsolódását az Univerzummal).

Valamikor régen, az ősi időkben nem volt véletlen az, hogy táltosnak SZÜLETNI „illett”. Hogy az öreg táltos kiválasztotta, ki lesz majd követője. Hosszú évek tanítása, tapasztalása vezetett el odáig, hogy aztán az utód átvehette a stafétát. És akkor sem a táltos avatta be tanítványát, hanem a tanítvány ÉRETT MEG arra, hogy eljusson TENMAGA beavatásának állomására! Nagy különbség!! Ahogy Jézus SEM avatott be senkit –  hanem mindenkinek megmutatta, hogyan tud eljutni ugyanarra a szintre, mint ő. Sőt! Akár túl is haladni azt!

A legnagyobb csapdák, félrevezetések, csalások azok a tanítások, melyek beavatásokat ígérnek! Még a REIKI is! Mert a reiki-tudás nem más, mint az univerzális gyógyító energia működtetése. Amit BÁRKI le tud hívni magának, kellő elkötelezettséggel, ráhangolódással, alázattal, intuícióval. Amihez nem kell semmiféle közvetítő! Ahogyan  NEM KELL semmiféle közvetítő, pap, gyónás ahhoz, hogy ISTENNEL, aki tulajdonképpen bennünk van, TEN (az IS-TEN szó földi megnyilvánulása)- MAG-unkban.

Azt mindenki tudja, hogy egy MAGban ott az egész növény. Az ÉLET mag-a. Ahogy bennünk is. TenMagunkban ott van MINDEN tudás, ami ehhez az inkarnációhoz kell!!

SENKI nem kell ahhoz, hogy bekapcsolja (!!!!) a harmadik szemünket, vagy hogy mozgásba hozza a kundalini energiánkat. Vagy hogy aktivizálja csakráinkat!! A koronacsakránkkal egyetemben!! Értsük meg: HA NEM MŰKÖDNE A HARMADIK SZEMÜNK, HA NEM MŰKÖDNEK A KUNDALINI ENERGIÁNK, ha NEM MŰKÖDNÉNEK A CSAKRÁINK, NEM IS ÉLNÉNK!!! Aki különböző „megnyitásokra”, „aktiválásokra” akar rávenni bennünket, az vagy maga is megtévesztett, vagy nagyon alacsony tudással rendelkezik, vagy tudatosan rosszat akar. Egyik kategória SEM IO!! Azaz NEM JÓ! ONNAN MENEKÜLÉS az egyetlen IO út!!

Lehet itt most felszisszenni, tiltakozni – de tény: SENKI EMBER FIA SENKIT nem tud semmibe beavatni! Legfeljebb tudást átadni, de hogy az a tudás a másik embernél HOGYAN ülepszik le, mit indít el benne, az már a „saját dóga”.

Nem tud egy püspök semmiféle szentlelket átadni, nem tud egy reiki mester senkit az univerzális energival összekötni, a prána nadis szintekről, theta healinges ásásokról, meg különbözú utaztatásokról már nem is beszélek. Jobb ha tudjuk: MINDIG VISSZAÜT, ha bárkit „utaztatunk”, bárki agyában, lelkében „ásunk”, hipnózissal visszavisszük csak úgy „előző életeibe”. Még akkor is, ha a „tudomány” mást mond.

Ki mit hoz magával, ki mit él meg gyerekként, milyen traumákat szenved el – a legnehezebb tudomásul venni, de ez számára MEGOLDANDÓ FELADAT. TANÍTÁS. Ami addig kísért, amíg el nem jutunk a felismerésig, aztán az elengedésig. És ezáltal a felszabadulásig.

Hányan szenvedtünk el igazságtalanságokat, sérelmetket életünk során? És hányan gondoltuk végig hogy vajon miért kaptuk? Mi volt benne a tanítás? El tudjuk-e engedni? Vagy rugózunk rajta folyamatosan, ezzel továbbra is tartva, manifesztálva ezt az energiát?? Sőt! Átadva a következő generációnak, mert mi nem oldottuk meg?

A gyógyítók feladat igazából ez lenne: segíteni a FELISMERÉSBEN. DE!! Az összes további munka, már EGYÉNI.

Mennyien vannak, akik mesterükbe kapaszkodva, szinte függelmi kapcsolódást alakítanak ki, mert milyen jó és bársonyos és kellemes érzés a kapaszkodás! A tudat: van valaki, aki mindig segít, mindig ott van, akihez mindig lehet fordulni, ha gondunk van. Igen, van ilyen: saját MAGunk!!. Aki ezzel tisztában van, harmóniában és békében él magával. Őrá mondják, hogy ja, neki könnyű, bezzeg én!!! A „bezzeg én” is eljuthat a benső béke és harmónia állapotába, ha TESZ is érte. De NEM KÖZÖS „SZUSZOGÓ” ÓRÁKON”! Jó ha tudjuk: minden közös, teremben végzett légzőgyakorlattal mások trutyjiát lélegezzük be!!!! Ha már légzőgyakorlat, az legyen szabad levegőn, vagy saját otthonunkban, ott is szellőztetve, megfelelő körülmények között. Mert a SZUSZ nem más, mint az Isteni energia.

Aztán másik kedvenc témám a jóga! A jógát valaha a FÉRFIAK találták ki saját maguknak azért, hogy bizonyos gyakorlatokkal el tudják érni azt a TUDATSZINTET, ami a NŐKNEK SAJÁTJA!! Jógára egyetlen nőnek SINCS szüksége!! Egy nő végezzen nyújtógyakorlatokat, gerinctornát, táncoljon, mozogjon, lehetőleg ritmusra, „kígyózenére”, akkor tudja ŐSISTEN energiáit jól működtetni.

A Nőben ELEVE (lebontva él-ve vagy Élő LÉ, folyadék, víz, mely egyenlő a lélekkel, sőt, a szentlélekkel),  ott van, tehát hozz magával „A” tudást. Hogy itt a Földön működtesse. Ő az isteni teremtő minőség. Ezért NEM A NŐ A HOLD, mely terméketlen, hanem a NAP minőség. Ahogy az az ősi tudásokban egyértelműen benne is van.

Lehet persze erre is felhördülni, de itt térnék vissza az írás elejére: a TUDÁST NEM LEHET KIIRTANI, csak homályba küldeni. ITT és MOST érkezett el az idő, ahogyan sokan érzik és tapasztalják, hogy újra felhozzuk és leporoljuk a rárakodott manipulációkat, megtévesztéseket. Persze mindezt azok is ÉSZRE-vették, akiknek nem érdeke, hogy kitisztuljon az ÉSZ. És mindent elkövetnek a megvezetések, a figyelemelterelés, a szétszórás érdekében. Ezért a sok internetes hülyeség, cobrák, hüllők és egyebek. Azért, hogy NE LÁSSUK meg a rárakódott felszín alatt meghúzódó ősi és tiszta tudást.

Még a bibliai teremtéstörténet SEM tudja eltagadni, hogy Évánál van a tudás. Pedig ők aztán elátkozzák a női nemet rendesen. Ja, hogy ezt egy „férfiisten” csinálja? Akkor persze érhető.... Csak nézzük meg, hogy hova jutott vele. Milyen is a mai egypólusúvá degradált, a nőt a helyéről kimozdított világ?? Vissza kellene tenni a dolgokat eredeti minőségükbe, ez tény. De „kurkászással”, „szuszogással”, jógázással, „beavatósdival” NEM fog menni. Leginkább nem közösségi szinten!

Aki bárkit is bármibe „beavat”, azzal KÖTÉST hoz létre. Minden kötés pedig, legyen az akármilyen jószándékú is, mint például a programozott kristályékszereknél, mágia. Ami NEM megengedett. Ebbe itt és most nem kívánok részletesen belemenni, de ahogy egy szerelmi kötés ellentétes minden isteni akarattal (amit maga az egyház is gyalázatosan kiforgatott és alkalmazott), úgy bármilyen kötés, melyhez nem társul szabad akarat, NEM megengedett. No, ehhez kell a tudás, a szellemi „online” állapot a TISZTA FORRÁSSAL, hogy mindezt felismerjük és lepattintsuk magunkról.

„Ébredj EMBER mély álmodból, megszabadulsz rabságodból”....

No, ezt a rabságot akarják sokan FENNTARTANI, az intuitív, zsigeri megérzeseink eltompításán keresztül, ami megóvna bennünket, mert a rabság tartja fent őket.  Erre gondoljunk, mielőtt bárkit „mesterünknek” választanánk....